Tájékoztatás részleges locsolási tilalom feloldásáról

Tájékoztatás részleges locsolási tilalom feloldásáról
 
Tisztelt Lakosság és Vállalkozások!
Az Érd, Diósd, Tárnok, Törökbálint, Sóskút és Pusztazámor településeket ellátó ivóvízrendszer a nyári időszak reggeli és esti napszakaiban elérte kapacitásai felső határát, ezért elővigyázatosságból – annak érdekében, hogy a nyári napi intenzív vízfelhasználási időszakban ne legyenek nyomásproblémák vagy esetleg vízhiány a felhasználóknál, - részleges locsolási tilalom volt érvényben július és augusztus hónapokban a reggeli és esti csúcsfogyasztási órákban.
Az előre nem látható, aránylag csapadékos nyár következtében, a vízszolgáltató ÉTV Kft. az elmúlt hónap vízfelhasználási tapasztalatai alapján azt javasolja az érintett települések polgármestereinek, hogy augusztus hónapban feloldható a részleges locsolási tilalom. Ezért:
A 2023. július-augusztus hónapokra bevezetett részleges locsolási tilalom 2023. augusztus 4. napján feloldásra került.
 
Tájékoztatjuk, amennyiben a nyári időszak hátra lévő részében tartósan olyan időjárási körülmények állnak be, amely következtében a csúcsidejű vízelvételek intenzitása kiugróan megnő, abban az esetben a vízszolgáltató ÉTV Kft. javaslatára ismét elrendelhető a részleges locsolási tilalom.
Ezután is támogatjuk és javasoljuk, hogy forduljanak alternatív megoldások felé a nyári időszakban! Ilyen megoldások például:
  • Tárolók, hordók feltöltése a vízhálózatról a nappali vagy éjszakai, nem csúcsidejű órákban. Az így feltöltött készletekből a víz bármikor felhasználható.
  • Saját kút vagy csapadék-összegyűjtő, csapadéktároló rendszer használata, ha erre módja van.
  • Automata locsoló berendezések használata este 23:00 óra és reggel 5:00 óra között történjen.
 
Köszönjük az együttműködését!
 
 
2023. augusztus 4.                                                                         Érd és Térsége Víziközmű Kft.