Tisztelt Fogyasztónk!
Örömmel tájékoztatjuk Önt, hogy 2012. decemberétől az Érd és Térsége Víziközmű Kft számláit – az eddig megszokott fizetési módok mellett – az iCsekk okostelefonos alkalmazás segítségével ún. QR kód segítségével is befizetheti.

(A kódot is tartalmazó mintaszámlánk itt tekinthető meg.)

Mi is az az iCsekk?
Az iCsekk egy innovatív mobilalkalmazás: segítségével számláit egyszerűen, gyorsan és kényelmesen egyenlítheti ki. Használatához csak egy kamerás, mobilinternetezésre alkalmas (GPRS, 3G, 4G, wifi) mobiltelefonra van szüksége. A szolgáltatás a legtöbb mai telefonnal használható.

A mobiltelefonjába beépített kamera segítségével – a számlalevélen található, a fizetendő tétel kifizetéséhez szükséges összes adatot tartalmazó – ún. QR-kódot lefényképezve azonnali fizetést kezdeményezhet (amennyiben rendelkezik internetes fizetésre alkalmas bankkártyával). Az iCsekk alkalmazással történő tranzakció bankkártyás vásárlásnak minősül, így az Ön részére nem jelent többletköltséget.

Mi az a QR kód?
A QR-kód egy kétdimenziós vonalkód. Nevét az angol Quick Response (= gyors válasz) rövidítéséből kapta. A legtöbb kamerás mobiltelefon képes értelmezni. Jó tulajdonsága, hogy a sarkokban található jellegzetes négyzet alakú mezők miatt - amelyek egyébként szintén információhordozók - egyrészt könnyű szkennelni, másrészt pedig szinte bármilyen szögből fényképezve (akár elforgatva is) könnyedén azonosítható és feldolgozható jelet kap az eszköz.

A szükséges alkalmazások letöltése:


További információk:
www.icsekk.hu