Tulajdonosok

Önkormányzatok

Az 1993-ban alapított Érd és Térsége Víziközmű Kft.-t a Budapest nyugati és déli szomszédait alkotó települések közös akarata hozta létre, mert szükség volt egy olyan társaságra, amely a települések önkormányzatainak tulajdonába került víz- és csatornaműveket üzemelteti.

Az elmúlt évek átrendeződései után a jelenlegi önkormányzati tulajdonosok a következők:
 • Érd Önkormányzata
 • Törökbálint Önkormányzata
 • Tárnok Önkormányzata
 • Diósd Önkormányzata
 • Sóskút Önkormányzata
 • Herceghalom Önkormányzata
 • Pusztazámor Önkormányzata

Szakmai befektetők

2006-ban az akkor 14 településből álló tulajdonosi kör két szakmai befektetővel bővült. A Veolia Víz Zrt., a világ legnagyobb víziközmű szolgáltató cégének magyarországi leányvállalata, és a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. 25 éves időtartamra 26 %-os üzletrészt vásárolt a társaságban.

A szakmai befektetők vállalták, hogy korunk igényeinek és kihívásainak megfelelni képes szolgáltatóvá alakítják az ÉTV Kft.-t, és ezzel új fejezet kezdődött a társaság életében. Az azóta eltelt évek folyamatos fejlesztései révén mára egy racionálisabban működő, erőforrásaival hatékonyabban gazdálkodó vállalat született.

Veolia Víz Zrt.

A Veolia Víz, amely Magyarországon 1992-ben nyitotta első irodáját, ma már évente 15 millió m3 egészséges ivóvizet juttat el lakossági fogyasztóihoz, és 300 millió m3 szennyvíz és csapadékvíz elvezetéséről, kezeléséről gondoskodik. Az 1800 főt meghaladó szakembergárda arra törekszik, hogy partnereinek minden igényt kielégítő, minőségi szolgáltatást nyújtson nap mint nap. Anyavállalata a Veolia Environnement, amely a környezetgazdálkodási szolgáltatások területén a világ legnagyobb vállalata. A cégcsoport tevékenysége felöleli a víziközmű szolgáltatások, a hulladékgazdálkodás, az energiagazdálkodás és a tömegközlekedés területeit.

A Veoliának hazánkban a szennyvízgazdálkodáshoz kapcsolódó mélyépítési-, illetve építési piacokon, valamint az ivóvíz- és szennyvíztisztítási technológiák területén is jelentős érdekeltségei vannak.

A Veolia magyarországi érdekeltségei a víziközmű üzemeltetésben:

 • 1994 - Szegedi Vízmű Zrt.
 • 1997 - Fővárosi Csatornázási Művek Zrt.
 • 2006 - Érd és Térsége Víziközmű Kft.
 • 2012- Érd és Térsége Csatorna-szolgáltató Kft.

www.veoliaviz.hu

 

Fővárosi Csatornázási Művek Zrt.

A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. (FCSM) Magyarország legnagyobb környezetvédelmi szolgáltató vállalata, melynek legfontosabb tevékenysége a szennyvíz és a csapadékvíz elvezetése és kezelése. Fő szolgáltatási területe Budapest, azonban néhány olyan település is erre a hálózatra csatlakozik, amely a főváros közigazgatási határán kívül található, ám a természetes vízgyűjtőrendszer szerint ide tartozik.

Az FCSM ma már víz- és levegőtisztaság-védelemmel, hulladékgazdálkodással, sőt bioenergia előállításával is foglalkozik.

Alapfeladatán kívül két nagyon fontos közfeladatot is ellát: Budapest ár- és belvízvédelmi rendszerének üzemeltetését, valamint a fővárosi illemhelyek kezelését.

A társaság fő célkitűzése, hogy az általa kezelt összes szennyvíz tisztítva kerüljön vissza az élővizekbe, és tevékenységével élenjárjon a környezetbarát technológiák és fejlesztések meghonosításában, hozzájárulva az EU által előírt környezetvédelmi követelmények teljesítéséhez.

 

weboldal: www.fcsm.hu

Az önkormányzatok weboldalai:

Érd önkormányzata
Törökbálint önkormányzata
Tárnok önkormányzata
Diósd önkormányzata
Sóskút önkormányzata
Herceghalom önkormányzata
Pusztazámor önkormányzata